Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

8 ταινίες που προτείνω



1 )Το δακρυσμένο λιβάδι (The weeping meadow ) Θ.Αγγελόπουλος 

2) Ακαδημία Πλάτωνος (Platos Academy) Φ.Τσίτου 

3)Το μετέωρο βήμα του Πελαργού (The Suspended Step of the Stork) Θ.Αγγελόπουλου

 

4)Θίασος (The Travelling Players) Θ.Αγγελόπουλος

 

5) Τη νύχτα που ο Φερνάντο Πεσσόα συνάντησε τον Κωνσταντίνο Καβάφη Σ.Χαραλαμπόπουλου

 

6) Ευδοκία Α.Δαμιανού

 

7) Amélie (Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain) Jean-Pierre Jeunet

8) Die Welle (Dennis Gansel)

 

Με εξαίρεση το Amelie και το Die Welle που είναι γαλλική και γερμανικής παραγωγής οι υπόλοιπες είναι ελληνικής .Όλες είναι ταινίες που με έβαλαν σε μια συλλογιστική διαδικασία γι αυτό και τις παραθέτω …

26 σχόλια:

  1. Εχω δει Ακαδημία Πλάτωνος και Αμελι!!Την τελευταία θέλω να την δω!!Όσο για αυτές του Αγγελόπουλου,μία έχω δει,το Βλέμμα του Οδυσσέα,και με κούρασε πολύ και άρα δεν θα τις τιμήσω σύντομα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πρόσφατα τις έιδα αυτές τις ταιίες ...όλες με έβαλαν να σκεφτώ ορισμένα θέματα ...ο αγγελόπουλος πάντως είναι μια πολύ καλή επιλογή ....

      Διαγραφή
  2. Καλά για το 7 , 8 δεν τίθεται λόγος. Ειδικά την Αμελί την λάτρεψα! <3 Τα υπόλοιπα θα τα έχω υπόψη και με την πρώτη ευκαιρία θα τα δω. Θα σου πω εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είδα πρόσφατα το "δακρυσμένο λιβάδι"....Είναι όντως πολύ συγκινητική ταινία! Σε βάζει σε μια συλλογιστική διαδικασία και σε κάνει να συνειδητοποιήσεις -για μια ακόμη φορά- τη φαιδρότητα, την ανουσιότητα του πολέμου που γεννά τόσο πόνο στις ψυχές των ανθρώπων... Τουλάχιστον, έτσι το βίωσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από Αγγελοπουλική ταινία ίσως η πιό καλή κατά την άποψή μου ....όχι πως δεν άξιζαν οι άλλες δεν άξιζαν αλλά μου άρεσε πάρα πολύ ..η όλη τραγική φιγούρα της πρωταγωνίστριας ..

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο! Η ερμηνεία της με συγκίνησε πάρα πολύ και το τέλος της ταινίας μου άφησε έναν πόνο στην καρδιά απερίγραπτο... Έψαξα λίγο και βρήκα και την "Ευδοκία" που πρότεινες. Δεν ξέρω...από σκηνοθετική άποψη -αν και μη ειδήμων- μου άρεσε, αλλά με άφησε απογυμνωμένη... Δεν ξέρω πως να στο εξηγήσω... Δεν την άντεξε η ιδιοσυγκρασία μου μάλλον. :-) Θα προσπαθήσω να δω και κάποιες από τις άλλες που δεν έχω δει. Ευχαριστούμε για τις προτάσεις σου! Αν έχεις στο μυαλό σου και κάποιο βιβλίο που θεωρείς καλό θα μου άρεσε να το ακούσω, θα με βοηθήσεις πολύ! Καλό ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  4. είναι και το όλο θέμα αν θες ...περιμένεις μια κάθαρση σε όλη την ταινία που τελικά δεν έρχεται και μένεις με τον πόνο της μάνας.... η οποία είναι τραγικη φιγούρα .... θα κάνω μια λίστα με βιβλία που μου αρέσουν πιστεύω να σας αρέσουν και εσάς ...¨)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!! Το "Δακρυσμένο λιβάδι" είναι αδιαμφισβήτητα καταπληκτική ταινία, η "Ευδοκία" δε μου άρεσε... Συγγνώμη!! Ίσως να ευθύνεται όντως το θέμα...δεν ξέρω! Καλή συνέχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μη ζητάς συγνώμη καλέ .. υποκειμενικά το βλέπω το θέμα ...να πω την αλήθεια δεν εντυπωσιάστηκα και εγώ από την υπόθεση όσο από τη μουσική του Λοΐζου ....¨)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :-) Είναι μοναδικός ο Λοΐζος!! Τον αγαπώ πολύ κ εγώ!! Ιδίως στο "αχ, χελιδόνι μου", η μουσική του σου σπαράζει την καρδιά και σε τόσα άλλα φυσικά!!! Μου είχε κάνει εντύπωση πολύ το εξής που ανέφερε ένας φίλος του σε ένα αφιέρωμα που είχαν για το Λοΐζο, όταν λέει μαζεύονταν για φαγητό φεύγοντας ζητούσε να πάρει ό,τι δεν είχε φάει και όταν τον ρωτούσαν γιατί απαντούσε πως η πείνα τόσων χρόνων δεν περνά τόσο εύκολα, πως ακόμη την νιώθει μέσα του! Νομίζω πως αυτά τα λόγια μου πάγωσαν το αίμα όταν τα άκουσα...
      Καληνύχτα!!

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ πολύ για αυτό το σχόλιο ..δεν το ήξερα και το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον να ακούω τέτοιες πληροφορίες .... Τίποτα δεν πάει χαμένο -η μέρα εκείνη δεν θα αργήσει - ο δρόμος τρία τραγούδια που μου αρέσουν πάρ πολύ ..ειδικά το πρώτο ... σε στίχους Μανώλη Ρασούλη (σε λίγεσ μερες θέλω να πιστεύω οτι θα ετοιμσω κατι σαν μικρό αφιέρωμα για το Ρασούλη μιας και κλείνει ένας χρόνος από το φευγιό του ) να έχεις ένα όμορφο βράδυ

      Διαγραφή
    3. Το "υπέροχα" είναι μικρή λέξη για να τα περιγράψει!!! Τα αγαπώ πάρα πολύ και τα τρία! Χαίρομαι που ακούς τέτοια τραγούδια. Συνήθως όταν τα ακούω μου λένε "τι ακούς πάλι?"!! Ειλικρινά χαίρομαι!!! Θα περιμένω το αφιέρωμα!!:-) Και τον Γκάτσο τον αγαπώ πολύ! Δεν ξέρω εάν έχεις ασχοληθεί! Γράφει πολύ όμορφα! Επίσης και κάποια τραγούδια σε στίχους του Λοΐζου είναι πολύ γλυκά όπως το "ποιος το ξέρει"! Αρκετά σε ζάλισα... Πιάσαμε μια συζήτηση που είμαι ικανή να μην την τελειώσω ποτέ... Είμαι επικίνδυνη! :-)
      Όνειρα γλυκά!

      Διαγραφή
    4. Eλπίδα αν σε πήγαινα μια τώρα σε πάω 100000 ... εννοείται οτι μου αρέσει ο γκάτσος και εννοείται οτι μπορώ να συνεχίσω αυτή τη συζήτηση μέχρι άυριοθα σου στείλω ένα λινκ είναι απότ ο κανάλι μου στο youtube . έχω ανεβάσει 70 τραγούδια ρίξε μιοα ματιά να θέλεις ¨) http://www.youtube.com/user/mousikofilos92?feature=mhee

      Διαγραφή
  7. :-) :-) Να είσαι καλά για τα καλά σου λόγια!!!
    Μπορώ να πω πως με εντυπωσίασες!!!! Τα περισσότερα από αυτά τα τραγούδια τα ακούω σχεδόν συνέχεια... Είχα κ εγώ κανάλι στο youtube, αλλά με κούρασε και το διέγραψα... Ειλικρινά χαίρομαι!! Το δε τραγούδι του Πασχαλίδη ¨Βαριές κουβέντες", δεν το περιγράφω καν. Μου αρέσει πολύ και το "Σου τηλεφωνώ", ιδίως όπως το ερμηνεύει, αλλά επειδή είσαι αγόρι ίσως σου ακουστεί υπερβολικό. :-) Αλήθεια με συγκίνησες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξένιος η Κρήτη εντός μου το προτελευταίο album του καθώς επίσης και το Έχουν Περάσει Χρόνια Δέκα το live ...λογικά θα έχεις ακούσει και από τα δύο τραγούδια όμως αξίζει να έχεις αυτά τα cd και στο λέω εγώ που τα ακούω σε καθημερινή βάση ... τώρα τραγούδια τύπου Πεθαμένες καλησπέρες ,το Σαράκι του Ρεμπώ,Κακές συνήθεις , Τα μπούζ της άγριας νιότης δεν τα αναφέρω καν ...είμαι σίγουρος οτι τα ξέρεις .... αυτό που λες για το σου τηλεφωνώ εγώ το αισθάνομαι έντονα στον Ακροβάτη .... άκουσε το από τον Πασχαλίδη και όχι από τους Χαίνιδες και θα με θυμηθείς ... τώρα από τον καινούργιο δεν έχω προλάβει να ανεβάσω τίποτα πέρα το βαριές κουβέντες ..αν και έχω ετοιμάσει και τα άλλα ...θα ανεβουν λογικα στο επόμενο διάστημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ!!! Έχεις πολύ όμορφη σελίδα στο youtube...δεν ξέρω που να πρωτοκάνω like!! Το "έχουν περάσει χρόνοι δέκα" το έχω, όχι όμως το προτελευταίο, δυστυχώς!! Είναι κάποιοι τραγουδιστές, κάποιοι συνθέτες και στιχουργοί που σε ταξιδεύουν τόσο πολύ!! Μοναδικό πράγμα η μουσική! Το άκουσα το τραγούδι...έχεις δίκιο, είναι πολύ συγκινητικό! Δεν ξέρω εάν ακούς καθόλου και Πυξ λαξ ή Κίτρινα Ποδήλατα...Κάποια τραγούδια τους είναι επίσης πολύ όμορφα. Παρεμπιπτόντως, τα Κίτρινα Ποδήλατα έχουν τραγουδήσει κ ένα ποίημα του Καββαδία, που αν θυμάμαι καλά σου αρέσει!
      Στο στέλνω να το ακούσεις, ίσως σου αρέσει, αν και είναι αρκετά δυναμικό!
      http://www.youtube.com/watch?v=QukFbo69zPU
      Επίσης, από Θηβαίο πολύ όμορφο είναι και το "δεν έκανα ταξίδια μακρινά", το τραγουδά μαζί με το Νταλάρα.
      Πω,πω...τι λέω τώρα...; Είναι τόοοοσα πολλά!!!

      Διαγραφή
  9. Ελπίδα το επόμενο τραγούδι το αφιερώνω στο ιστολόγιο σου .... χαίρομαι που σου αρέσουν τα τραγούδια που έχω ανεβάσει ..το τραγούδι αποτ τα κίτρινα ποδήλατα το έχω ακούσει όπως και σχεδόν όλες τις εκτελέσεις σε στίχους Καββαδία ...είχα και μια συλλογή από το Δίφωνο που είχε αρκετα σπάνιες εκτελέσεις .... Θηβαίος σπουδαίος τραγουδιστής ..πέρσυ τον είδα τρείς φορές στην μουσική παράσταση στην ίδια πόλη υπο βροχήν με το Θανο Μικρούτσικο ...πραγματικά αξίζει .. άκουσε και το πόση μοναξιά του Θηβαίου είναι το τραγούδι που πλαισίωνε την σειρά οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα ... χαιρετώ θα μιλήσουμε καλό βράδυ και καλό μήνα .... Ελπίδα σε ευχαριστώ για όλα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι, την έβλεπα τη σειρά και το τραγούδι φυσικά το ξέρω!! Είναι πολύ όμορφο!! Δεν έκανα κάτι για να με ευχαριστείς!! Εγώ πρέπει να σε ευχαριστήσω για την παρέα και για το ότι με κάνεις να ελπίζω πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι με πιο μεγάλο βάθος ψυχής! Καλό ξημέρωμα και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλέ μου Δον Κιχώτη, μόλις είδα την "Amelie" και δεν άντεξα να μη σου στείλω! :-) Είναι όντως υπέροχη ταινία!!! Έχει τη γεύση του παραμυθιού, το άρωμα παιδικών χρόνων, την αφή της ανθρωπιάς και την οπτασία του έρωτα! Αυτές οι ιδιαιτερότητες των ηρώων, που πλαισίωναν τη μοναδικότητά τους, ήταν μαγικές! Εκτός των άλλων με συγκίνησε ιδιαίτερα ο τρόπος που η Amelie κοιτούσε το Νινό στο τέλος της ταινίας! Η μουσική είναι μοναδική!!
    Σε ευχαριστώ από καρδιάς για την πρότασή σου!!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. και το βασικότερο όλων μια κοπέλα κατάφερε να φτιάξει την ζωή των γύρω της καθώς μέσα από αυτό αισθανόταν όμορφα ... πολύ ρομαντική η τελευταία σκηνή βγάζοντας μια αγνότητα ... και να σκεφτεί κανείς ότι η Amelie είχε ένα θεματάκι το οποίο κατάφερε όχι απλά να ξεπεράσει αλλά να χαρίσει και ελπίδα σε όσους την περιέβαλαν .... Χαίρομαι που σου άρεσε η ταινία ..ένα ωραίο και με πολλά μηνύματα παραμύθι όπως είπες .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο δίκιο έχεις...! Χαίρομαι που το αντιλήφθηκες έτσι!! Είναι όμορφο να καταφέρνει κανείς να σκαλίσει στα πρόσωπα των ανθρώπων το χαμόγελο και να μετουσιώσει τα προβλήματά του σε πηγές δύναμης και ανθρωπιάς, σε ενσυναίσθηση και αγάπη! Μακάρι να βρίσκουμε τη δύναμη να πορευόμαστε έτσι στη ζωή μας! Όσο για το τραγούδι που μου έστειλες... Φοβάμαι πως στο τέλος δε θα με πιστεύεις, αλλά αφενός μεν αγαπώ το Φραγκούλη και αφετέρου το λατρεύω αυτό το τραγούδι!! Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!
      Και κλείνω με την ελπίδα πως αυτά δε γίνονται μόνο στα παραμύθια... (αιθεροβάμων, ε;) :-)

      Διαγραφή
  13. Ελπίδα εγώ πιστεύω πως όλα ξεκινούν από εμάς τους ίδιους ..εννοώντας πως αν κάποιος πορεύεται με γνώμονα το χαμόγελο ,την ευγένεια και την αγάπη σίγουρα στο κομμάτι που του αναλογεί θα βιώσει κάτι αντίστοιχό ...αν μου άρεσε αυτή η ταινία ήταν γι αυτό ακριβώς το λόγο ...δεν την θεώρησα μόνο μια αισθηματική ταινία ...ήταν μια ταινία αλτρουισμού και ανιδιοτελούς αγάπης ....και αν ορισμένοι θεωρούν ότι αυτά γίνονται μόνο σε ταινίες ...εγώ θα πω ότι η καθημερινή ζωή μας το δείχνει έντονα ...δίνεις θετικά στοιχεία στον άλλο ...θα σου επιστραφούν και σε μεγάλο βαθμό ...(Διαμαντής ή Δον Κιχώτης για το ιστολόγιο αυτό ¨))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σίγουρα επιστρέφονται, με την έννοια τουλάχιστον μιας πληρότητας που απολαμβάνει ο άνθρωπος βοηθώντας, στηρίζοντας και αγαπώντας τους γύρω του! Όταν δίνεις εξάλλου από την καρδιά σου δεν περιμένεις, ούτε θες να πάρεις τίποτα άλλο! Η αγάπη από μόνη της είναι το υπερούσιο διαμάντι κάθε ψυχής που όσο το μοιράζεσαι τόσο αστράφτει! Δεν ξέρω εάν έχεις δει την ταινία "η ζωή είναι ωραία"! Είναι επίσης ένα μάθημα ζωής αυτή η ταινία! Το μόνο που με τρομάζει κάπως είναι πως ο πόνος καμιά φορά σε αποξενώνει από τα ίδια σου τα αισθήματα, από τον ίδιο σου τον εαυτό! Τέλος πάντων... Πώς προτιμάς Διαμαντή ή Δον Κιχώτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. la vita e bella ...ναι την έχω δει ...κάτι αντίστοιχο είναι . .. και πολύ ωραίο Soundtrack του Nikola piovani ..... (όποιο προτιμάς ¨) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχεις καταπληκτική μνήμη! Όντως υπέροχη και η μουσική του! Είναι πολύ συγκινητική η προσπάθεια του πατέρα...
    Και τα δύο ονόματα είναι εξίσου ωραία! :-)
    Θα τα χρησιμοποιώ εναλλάξ για να μην αδικήσω κανένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια - Σχολιανά ;)