Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Σαθρότητα ... στασιμότητα .... και ελπίδα??(παράδοξος συλλογισμός)


Σαθρότητα ... στασιμότητα .... και ελπίδα??(παράδοξος συλλογισμός)
Δεν μας φταίει τίποτα και κανένας  ….. το ξερό μας το κεφάλι φταίει για όλα …  εγώ θα σχολιάσω μόνο μια παράμετρο που ποτέ μου δεν θα μπορέσω να χωνέψω …. Πώς μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον αν εμείς δεν πράττουμε??? … Αν δεν επιδιώκουμε να βγούμε μπροστά ???…. Αν δεν σταματήσουμε να μιζεριάζουμε για όλα ???….Μου πήρε καιρό να το καταλάβω αλλά τώρα είμαι σίγουρος ….  Με μια νέα γενιά που το μόνο της μέλημα είναι το πώς θα περάσει καλά? …πως θα διασκεδάσει? …που της πλασάρετε όλο αυτό το σκουπιδομάνι και το δέχεται παθητικά? ….. Ποιος θα αγωνισθεί? ….αυτοί οι άνθρωποι που κατασπαταλούν χρήμα και χρόνο για να ταχθούν με το μέρος μιας αξιολύπητης μάζας ?….μιας μάζας που τη διαμορφώνουν τα σκουπίδια των μέσων μαζικής χειραγώγησης …. Και που θα φτάσει αυτό ??  Όλα στην ώρα τους …. Αλλά σάμπως και τώρα που ήρθε η ώρα …που βγήκε ο κόσμος στην πλατεία και προσπάθησε ειρηνικά να διεκδικήσει το δίκιο του …αυτή η νέα γενιά που ήταν? …χωμένη στο διαρκές της βόλεμα … στον κλαμπίστικο κόσμο τους … στο κόσμο που πλασμένο ιδεατά τους πέρασαν από μικρούς στο κεφάλι  και που δεν τον αποστράφηκαν αλλά τον έκαναν τρόπο ζωής ….  Ε πώς να ελπίζεις για κάτι καλύτερο ..αν δεν κάνεις βήματα προόδου …αν μένεις στάσιμος …. Το είπα και το ξαναλέω η διαφοροποίηση είναι συνειδητή επιλογή ….αλλά είναι δύσκολο να το καταλάβουμε φαίνεται … γιατί ??? γιατί δεν έχουμε θέληση να προχωρήσουμε .... γιατί πιστεύουμε ότι τα σκατά στα οποία είμαστε χωμένοι είναι το καλύτερο που μπορούμε να έχουμε … ένα είδος ντυσίματος …. Μια κοψιά όλοι και όλες  ….. λες και η ομοιογένεια  της υποκουλτούρας μας ανεβάζει ως ανθρώπους …. Με ένα θρασύτατο ύφος ….μια ανάρμοστη συμπεριφορά που μπαίνει και στο πανεπιστήμιο και  καταλύει τα πάντα στο πέρασμά της …. Αυτοί είμαστε και αν δεν αλλάξουμε …γιατί θα πρέπει να ζητάμε κάτι καλύτερο από αυτό που βιώνουμε τώρα …. Οι  λίγοι πιστεύουμε ότι θα μας πάρουν στις πλάτες τους … εεε όχι αυτό που αρμόζει είναι να μείνουμε εκεί που μας αξίζει γιατί δεν έχουμε τις υποδομές για το καλύτερο …. Γιατί γίναμε έρμαιο  στα χέρια των  κατωτέρων τους οποίους θεοποιήσαμε κιόλας …..και γιατί ποτέ δεν προβληματιστήκαμε … ..ΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΌΜΑΣΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΉΜΑΣΤΑΝ ΕΔΩ …. Θα είχαμε δρομολογήσει τις αλλαγές από νωρίς …. Όταν θα κοιτάξουμε την καμπούρα μας ….όταν θα σταματήσουμε να είμαστε εγωιστές ….όταν θα επιδιώξουμε να είμαστε διαφορετικοί ..όταν όπως λέει και ο Coelho συνειδητοποιήσουμε ότι  σε κάθε άνθρωπο έχει δοθεί μια αρετή: η ικανότητα να επιλέγει. Και όταν δεν αφήσουμε τους άλλους να επιλέγουν για εμάς ….Μόνο τότε κάτι θα αλλάξει …. Σκεφτείτε και πράξτε ………………                                                            Δ.Θ

3 σχόλια:

  1. Αρχικά, λυπάμαι πολύ που δε βλέπω ούτε ένα σχόλιο σε μία τέτοια ανάρτηση!! Και αφετέρου -για 1000 νομίζω φορά θα πω- συμφωνώ απολύτως!!!! Δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι με τον τρόπο σκέψης σου!!! Στο μόνο που μπορώ να πω διαφέρω κάπως είναι πως ελπίζω λίγο παραπάνω πως κάτι θα αλλάξει!! Το επιβάλλει το όνομά μου μάλλον!!!:-) Ή απλά ονειροβατώ!! Ποιος ξέρει... Μεγάλο θέμα η παιδεία!! Έχεις δίκιο!! Ξέρω ηλικιωμένους που δεν πήγαν ποτέ σχολείο που έχουν μεγαλύτερη παιδεία από τους πιο μορφωμένους!! Ξέρεις που έχω καταλήξει πια; Όταν δω πως κάποια σκέψη υπερισχύει έντονα στο μυαλό μου την αμφισβητώ μέσα μου!! Προσπαθώ να δω γιατί την υπερασπίζομαι τόσο... Έτσι κοπιάζω να με προστατέψω από τη λήθη της σκέψης και το φανατισμό! Από το βόλεμά της! Γιατί κάτι παγιωμένες πεποιθήσεις και η αποφυγή της πνευματικής κόπωσης μας έχει καταστρέψει! Ο χρόνος θα δείξει τι θα καταφέρω... Προσπαθώ όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ με θλίβει το γεγονός ότι τελικώς το μόνο που μένει είναι αυτό το σκατο - σύστημα .... που όλα τα τροποποίησε και τα έφερε σε αυτή την παρακμή ...είμαι φύση αισιόδοξος άνθρωπος..όμως είμαι και πολύ ρεαλιστής.... κάνω τον αγώνα μου για μένα γι αυτούς που με ενδιαφέρουν γιατί να σου πω και κάτι ...νομίζω πως αυτό είναι τελικά ο άνθρωπος ένα ον υπερβατικό που όμως δεν πρέπει να αφήνει το τίποτα να τον κρατάει στάσιμο.... δεν είμαι τέλειος αλλά προσπαθώ ...αυτή είναι η διαφορά ...οι περισσότεροι δεν προσπαθούν ..γι αυτό με μαθηματική ακρίβεια (αν και φιλόλογος ) σου λέω πως θα μείνουν μέσα στα σκατά .... ξεκίνησα το ιστολόγιο τούτο και πραγματικά σοκάρομαι με ορισμένες αναρτήσεις... δεν μπορεί να σκέφτονται έτσι οι άνθρωποι ..και όμως ...αλλά δεν απογοητεύομαι γιατί υπάρχετε ορισμένοι που μου δίνεται την εντύπωση ότι κάτι γίνεται ... είσαι και εσύ μέσα σε αυτούς ...βλέπω αυτό που θεωρώ εγώ παιδεία ...και χαίρομαι πραγματικά ...στο είπα ότι σε εκτιμώ γιατί μέσα από αυτό το χώρο που σου δίνει το ιστολόγιο κάνεις κάτι για τους άλλους …αυτό είναι έμπρακτο ενδιαφέρον και τα κίνητρα είναι ταπεινά ... Οπότε αξίζει κανείς να διαβάζει αυτά που λες … δεν στα λέω για να σε κολακεύσω ..πίστεψέ με αν δεν το ένιωθα ούτε που θα ασχολιόμουν μαζί σου …όμως με κερδίζεις καθημερινά …και σε ευχαριστώ πολύ

      Διαγραφή
    2. Πώς να απαντήσω στα τόσο καλά σου λόγια;! Είμαι βέβαιη πως είσαι ειλικρινής, δεν αμφέβαλλα ούτε μια στιγμή γι' αυτό. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που μιλώ τόσο μαζί σου! Εγώ σε ευχαριστώ που με συντροφεύεις. Δεν είναι εύκολο να βρει κανείς ανθρώπους να μοιράζεται τόσα κοινά και συνάμα να ενδιαφέρονται για τις ανησυχίες του!!! Οπότε, μάλλον εγώ πρέπει να σε ευχαριστήσω!!! Και να είσαι βέβαιος πως στο λέω μέσα από την καρδιά μου και δεν είναι απλά λόγια που τα παρασύρει ο άνεμος! Απεχθάνομαι εξάλλου τις βαρυσήμαντες φανφάρες!
      Υπερβατικό ον ο άνθρωπος.... το κρατάω αυτό!!! Χαίρομαι που έχεις καταφέρει να είσαι αισιόδοξος και ρεαλιστής, είναι χρήσιμα όπλα γι' αυτήν την κοινωνία... Εγώ νομίζω πως χάσκω ακόμη ανάμεσα στο όνειρο και την αλήθεια, ανάμεσα στην αισιοδοξία και την απογοήτευση.... Θα βρω την ισορροπία που θα μου πάει... Όσο για το ότι προσπαθείς δεν έχω να πω κάτι άλλο παρά μόνο πως είμαι περήφανη! Για όλους τους υπόλοιπους που δεν προσπαθούν δεν ξέρω τι να πω... είναι λόγω απουσίας ευκαιριών να δουν λίγο πιο πέρα; φοβούνται να αλλάξουν; διστάζουν; δε θέλουν....; Δεν ξέρω, ίσως λίγο από όλα. Εξάλλου από πάντα ο άνθρωπος είχε ένα φόβο προς οποιαδήποτε αλλαγή. Δε μου αρέσει να κρίνω τους άλλους όμως δεν μπορώ να μην κρίνω και τις σαθρές ιδέες και σκέψεις, ιδίως όταν αυτές γίνονται σκληρές!
      Να είσαι καλά Δον Κιχώτη και να συνεχίσεις να περιφέρεσαι ανάμεσά μας αγωνιζόμενος για την υπεράσπιση του καλού!!! Σε χρειαζόμαστε!! :-)

      Διαγραφή

Σχόλια - Σχολιανά ;)