Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Μανώλης Ρασούλης - επικαιρότητα



Βλέποντας σήμερα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων είδα στο εξώφυλλο ηλίθιας φυλλάδας τη φωτογραφία του Ρασούλη και ένα σχόλιο για την κατάσταση που δημιουργήθηκε έπειτα από την απαγόρευση της Ναταλίας Ρασούλη (κόρης του Μανώλη) στην Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιεί το Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ …. Ο Ρασούλης ήταν ένας γνήσιος αριστερών πεποιθήσεων άνθρωπος και σίγουρα η σκοπιά του ήταν πολύ μακριά από την θεώρηση της  Χρυσής αυγής  ..   Πραγματικά δεν ξέρω τι είναι χειρότερο για το Ρασούλη το ότι  τον έβγαλαν σε αυτή τη φυλλάδα ,η οποία είχε το θράσος να καπηλευτεί ακόμα και τον ίδιο του το θάνατο για να πουλήσει ή το ότι η Χρυσή αυγή λυμαίνεται ένα τέτοιο τραγούδι αγνοώντας   τη σημασία του …. Το μόνο που ξέρω το πόσο μεγάλο κενό έχει αφήσει ο Μανώλης με το φευγιό του … Ευτυχώς η Ναταλία γνωρίζει πώς να προασπίζει το θησαυρό του πατέρα της ..

7 σχόλια:

  1. Οι καπηλευτές πάντα θα υπάρχουν από ό,τι φαίνεται κ μόνο οι ανόητοι μπορούν να μπερδέψουν τα άστρα με τις κουμπότρυπες... Τι να πει κανείς...; Νομίζω πως δεν αξίζει να ασχολείται κανείς. Ευτυχώς που κάποιοι ακόμη ξέρουν τι σημαίνει το υγιές σύμπλεγμα κρίσης(ευθυκρισίας) κ αισθήματος, τι σημαίνει Ανθρωπιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα υπάρχουν όσο εμείς τους δίνουμε περιθώρια ύπαρξης .... και δυστυχώς τους δίνουμε με την αδράνειά μας .... δεν ακούγεται καλό αυτό αλλά νομίζω πως νοσούμε από αυτό που λέγεται ανοχή ... και αν σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να θεωρείται προσόν ..σε τέτοιου είδους θέματα μάλλον θανάσιμο αμάρτημα είναι ...

      Διαγραφή
    2. εν προκειμένω να αποστραφούμε αυτή τη φυλλάδα ... να εναντιωθούμε στους κάθε είδους καπηλευτές

      Διαγραφή
    3. Αυτό εννοούσα κ εγώ με το "δεν αξίζει να ασχολείται κανείς". Εξ' άλλου ο απώτερος σκοπός κ στόχος τους είναι η ζήτηση την οποία εμείς διαμορφώνουμε. Το ερώτημα είναι εάν αυτό είναι αρκετό... και μάλλον δεν είναι. Εκεί μάλλον συμβάλλει η επιδίωξη της παιδείας (και όχι της μόρφωσης).
      Αυτό όμως που ειλικρινά με προβληματίζει είναι το πόσο εύκολα το σύνολο υποκύπτει - μάλλον υποκινούμενο από την ανθρώπινη περιέργεια- σε ένα σωρό σαχλές κ ανούσιες "πληροφορίες"... Ο εθισμός σε διάφορου τύπου φυλλάδες, σε εκπομπές τύπου μεσημεριανών εκτρόπων είναι πλέον φανερός. Όλα αυτά έχουν ενταχθεί στη ζωή τόσων κ μάλιστα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι, λες κ αυτό τους τρέφει... το τι τροφή βέβαια είναι αυτή το αφήνω ασχολίαστο.
      Για το ίντερνετ δε θα πω πολλά.... φτάνει κανείς να αναρωτηθεί για παράδειγμα τη χρησιμότητα εκείνης της περίφημης στήλης που υπάρχει στο facebook στα δεξιά της οθόνης... Όχι, ότι γενικά εγκρίνω την όλη νοοτροπία του facebook, αλλά εκείνη τη στείλει όταν έτυχε να τη δω ειλικρινά έφριξα...

      Διαγραφή
    4. Συμφωνώ απόλυτα ... δεν είναι θέμα αισθητικής αλλά πραγματικής ανθρωποφαγίας ..και αυτό το κάνει χυδαίο ...

      Διαγραφή
    5. Εκούσια αποδοχή της δήμευσης της ζωής χωρίς κανένα κριτήριο... ίσως έτσι αναδεικνύεται κ η ρηχότητα των ανθρώπινων σχέσεων, αλλά και τα τεράστια συναισθηματικά κενά των ανθρώπων. Είναι ένα τεράστιο θέμα και πολυπαραγοντικό Πλανόδιε Παρατηρητή μου.

      Διαγραφή

Σχόλια - Σχολιανά ;)