Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Mην -δεν -ούτε καν



Θέμα-ανάθεμα που  αποτελεί ισόβια πηγή θεματολογίας για κάθε ιστολόγιο που  σέβεται τον εαυτό του … ή για κάθε ιστολόγιο που όπως θα έγραφε και ο Ρασούλης αγνοεί η δεξιά του τι ποιεί η αριστερά του … εν αρχή είναι ο λόγος ή μήπως εν αρχή είναι ο λόγος? ίσως ο διακαής πόθος του  να μη μείνει κάποιος σιωπηλός και απαθής να το δίνει το ερέθισμα να πει το παρατράγουδό του … σαν κεραυνός εν αιθρία σκάει πάντα ένα βλακώδες σχόλιο του εκάστοτε κυνικού απαθή που μέσα στην ηρεμία του καλοκαιριού θαρρεί πως έχουμε επιτακτική ανάγκη για να ακούσουμε την σαχλαμάρα του ….και η βλακεία δεν μετριέται ή τουλάχιστον δεν υπάρχει μέτρο για να την προσδιορίσεις …ίσως η γκριμάτσα στο πρόσωπο του κακόμοιρου που έτυχε να την ακούσει να περιγράφει το απερίγραπτο .. και αναφέρω το εν δυνάμει θύμα (που στην παρούσα είναι και αυτός που την εισπράττει )μιας και του θύτη δεν του περνά από το φτωχό του το μυαλό ότι μπορεί να μην επεξεργάστηκε καλώς αυτό που ξεστόμισε .. πάμε όμως λίγο πίσω …να φτάσουμε στην αρχή ….Εν αρχή είναι ο λόγος ….ωραίο αυτό …που να ξέραμε τι κακό θα προμήνυε αυτή η  φράση … γιατί σαν το σκεφτείς αρχίζεις και καταλαβαίνεις πως θα έπρεπε τουλάχιστον να πηγαίνει πακέτο μια ακόμη φράση που να βάζει φραγμό σε αυτή την προκείμενη ..μια φράση ίσως που να εμπεριέχει τρείς τέσσερις αρνήσεις και να αναιρεί ή έστω να δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτόν που ομιλεί… μια φράση του τύπου …Σκέψου και μην βιάζεσαι να μιλήσεις αν δεν ξέρεις γιατί πρέπει να το κάνεις ..γιατί ίσως να μην πρέπει να το κάνεις ….. Παύση …. (Ίσως να μην έπρεπε να γράψω  ..αλλά νομίζω πως κάτι είχα κατά νου…)

3 σχόλια:

  1. Πλανόδιε Παρατηρητή μου!
    Ούτε εγώ δεν ξέρω εάν πρέπει να γράψω εδώ...
    Το μόνο που ελπίζω είναι να μη στεναχωρήθηκες.
    Πολλές φορές άθελά μας πληγώνουμε με το λόγο μας και μάλιστα είναι φορές που καν δεν το συνειδητοποιούμε. Αυτό είναι το χειρότερο. Είναι αυτή η ανθρώπινη απερισκεψία (μερικές φορές τουλάχιστον). Εάν κάποια στιγμή το κάνω σε παρακαλώ να μου το πεις! Σε παρακαλώ!
    Καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτι διάβασα απλώς που δεν μου άρεσε ...δεν με στεναχωρούν τέτοια πράγματα .. απλά με προβληματίζουν ..τίποτα περισσότερο ... Ένα σαχλό ιστολόγιο και τίποτα πάραπάνω .. ευτυχώς μας επαναφέρεις στο σωστό δρόμο εσύ και άλλα ιστολόγια σαν το δικό σου ¨-)

      Διαγραφή
    2. Κρίμα... Ξέρεις οι άνθρωποί -όταν το θελήσουν- είναι ευμετάβολοι. Το πιστεύω αυτό. Οπότε, πάντα υπάρχει μια ελπίδα για όλους μας. Εξάλλου, για να έχει κάποιος κάποιες πεποιθήσεις δε σημαίνει πως κάτι τον οδήγησε εκεί...; Ποιος ξέρει τι τραβάει ή τράβηξε ο καθένας. Τι βίωσε... Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ευκαιρίες -εννοώ κυρίως συναισθηματικές-. Δυστυχώς.
      Εγώ σας επαναφέρω στον ίσιο δρόμο....;;; Μην παίρνεις τυφλό για να σε οδηγήσει σε άγνωστο μονοπάτι... Είμαι η πλέον ακατάλληλη!
      Σε ευχαριστώ Διαμαντή μου και αλήθεια εάν ποτέ σε στεναχωρήσω να μου το πεις.

      Διαγραφή

Σχόλια - Σχολιανά ;)