Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Το ζήτημα της Ευρώ-υποκουλτούρας του τραγουδιού


Το ζήτημα της Ευρώ-υποκουλτούρας μας δίνει ρινίσματα σκέψεις …είναι αυτό που  έλεγε και ο Μανώλης Ρασούλης σε ένα στίχο να ‘μαστε πάλι εδώ Αντρέα οι δρόμοι τρέχουν χιαστί .. Τι είναι τελικώς μουσική ? τι είναι τελικώς ο στίχος ? φτιάχνουν αυτά τα δύο υλικά ένα τραγούδι ..και αν ναι είναι αυτό το τραγούδι προϊόν ανελλιπούς δουλειάς και ψυχικής εκτόνωσης  η απλά και μόνο μια εμπορική πατάτα ? το Θέμα του τραγουδιστικού αυτού διαγωνισμού είναι ακόμα άγνωστο … πάντα σας το λέω  και καταντάω μια γραφική φιγούρα.Η μουσική είναι πρώτα από όλα αξιοπρέπεια και διακριτικότητα …αν τα καταφέρεις είσαι  μουσικός αν όχι ποιος ο λόγος να ασχολείται κανείς με το προϊόν κένωσης που μας πλασάρεις .. και από το φεστιβάλ αυτό μόνο τέτοια προϊόντα μας πλασάρονται …. Το όχι το λέμε αλλά κάποιοι δεν θέλουν να το ακούσουν …μάθανε βλέπετε να κλείνουν τα αυτιά τους και να προωθούν μηδαμινότητες …. Τι να κάνουμε …αυτή είναι η εκφυλιστική κοινωνία στην οποία ζούμε …  (αν και πάντα επέπλεαν οι φελλοί για να είμαι ρεαλιστής ) κλείνουμε τα αυτιά και τα μάτια σε αυτό…. Και συνειδητά διαφοροποιούμαστε από αυτή την ξεφτίλα και ότι αυτή συνεπάγεται .. μιας και τέτοιοι διαγωνισμοί μας θυμίζουν τους λόγους που φτάσαμε ως έθνος εδώ που φτάσαμε … μια εικόνα ενός άκρατου φαινομενισμού και κενότητας περιεχομένου που  δεν περιέχει ίχνος βασικών αρχών που πρέπει να διέπουν το τραγούδι όπως το μεράκι .η αγάπη για τη μουσική και κατ’ επέκταση για τον συνάνθρωπο (μιας και γι αυτόν προορίζεται το κάθε τραγούδι ) ….

Κάνω παιγνίδι με λόγια και με νότες
έχω κρυμμένα τραγουδάκια στα μανίκια στα μπατζάκια
γητεύω κότες
άγουρα κοριτσάκια
και τα φυτεύω στο κρεβάτι με τα κέρατα να εξέχουν........

3 σχόλια:

  1. Τι να σου πω φίλε μου είπες τα πιο σημαντικά!!Δεν ξέρω όμως αν μπορεί η υποκουλτούρα να νικηθεί!!Έχει ριζώσει πολύ!!Το τέρας το πολεμάς στη γέννηση του και όχι όταν έχει κάνει δεκάδες απογόνους!!Τότε απλά σε σκοτώνει!!
    Παρατήρησα πάντως τι έχεις γράψει κάτω από τη φωτο του Ρασούλη λέγοντας πως αυτός ο κόσμος θα αλλάξει!!Φίλε μου είσαι αισιόδοξος και σε ζηλεύω για αυτό αλλά δεν ξέρω αν θα αλλάξει ποτέ!!Το κακό έχει παραγίνει!!

    Σε χαιρετώ πάντως και ελπίζω να έχεις δίκιο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για την ακρίβεια είναι στίχος από ένα τραγούδι του Μεγάλου Μανώλη Ρασούλη .... πάντως μπορούμε να το νικήσουμε το τέρας .... αυτή ήταν η απάντηση μου στον Νότη Μαυρουδή ...ελαφρώς παραλλαγμένη ..... η αισιοδοξία είναι σπουδαίο πράγμα μιας και σου δίνει ώθηση να συνεχίσεις

      Διαγραφή
  2. πολύ όμορφο το κείμενο σου. με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη!! καλο σου βράδυ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια - Σχολιανά ;)