Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Γιάννης Σπανός ...καλοκαίρι 2006 συναυλία

Καλοκαίρι 2006 μια πολύ ωραία βραδιά με τον Γιάννη Σπανό ... το Βίντεο βρισκόταν καιρό στην κάμερα και είπα επιτέλους να το ανεβάσω ....ελπίζω να σας αρέσει ...

17 σχόλια:

  1. Πώς να μη μου αρέσει Πλανόδιε παρατηρητή μου...; Είναι καταπληκτικό!!! Θεσπέσια η ερμηνεία της Ξενάκης! Το "Άσπρα καράβια" είναι από τα αγαπημένα μου τραγούδια από πολύ πολύ μικρή! Και η ερμηνεία του "Πάρε με μαζί" υπέροχη και ιδιαίτερα γλυκιά! Τον Μορίκη (εάν άκουσα καλά το όνομά του) δεν τον έχω ξανακούσει, αλλά μου άρεσε πολύ στο συγκεκριμένο τραγούδι. Εάν ξέρεις κάτι για εκείνον θα χαρώ να το μάθω.
    Παρεμπιπτόντως, ελπίζω τελικά να μην έβρεξε εκείνο το βράδυ και να παρέμεινε έτσι μαγικό όσο φαίνεται στο βίντεο.
    Ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίδα δυστυχώς μας τα είχε χαλάσει ο καιρός ..θυμάμαι να τρέχουμε στην καφετέρια ενός θείου δίπλα στο δημοτικό σχολείο Ερέτριας (εκεί είχε γίνει η συναυλία) στο βίντεο ακούγονται δύο τραγούδια στο τρίτο έπιασε βροχή γι αυτό σταμάτησε και η λήψη ... πάντως μας αποζημίωσε την επομένη μέρα ο κύριος Σπανός ...(σημειωτέον είναι από τους πιο σεμνούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει) ..Δυστυχώς για τον Γιώργο Μορίκη δεν ξέρω κάτι ..θυμάμαι και το 2004 πάλι σε συναυλία του είχαν τραγουδήσει νέα παιδιά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα.... Έδειχνε υπέροχα στο βίντεο. Συνέχισε δηλαδή και την επόμενη μέρα τη συναυλία;
    Δεν έχει τύχει δυστυχώς να τον παρακολουθήσω από κοντά τον κ. Σπανό, αλλά όσο τον έχω παρακολουθήσει από τα μέσα όντως δείχνει πολύ γλυκός! Όσο για τη σεμνότητα που ανέφερες, θεωρώ πως είναι ίδιον κάθε ΑΛΗΘΙΝΟΥ καλλιτέχνη και πρωτίστως κάθε ανθρώπου του πνεύματος -με την ουσιαστική σημασία της λέξης-! Όλοι οι υπόλοιποι ακόμη προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τη ζωή!
    Χωρίς σεμνότητα δεν υπάρχει αληθινή ανιδιοτέλεια!! Σπουδαία αρετή! (αποκλείοντας φυσικά τη σεμνοτυφία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι από την αρχή ...και μάλιστα το θυμάμαι σαν τώρα έκανε και τον ίδιο πρόλογο ¨) Αυτό που λες είναι πολύ βασικό ....και εγώ αυτό πιστεύω οι καλλιτέχνες πρέπει να είναι σεμνοί ..έχω πάει σε πάρα πολλά live .. έχω απογοητευτεί αρκετά από ορισμένους και έχω ενθουσιαστεί με άλλους ... πάντως ξεχωρίζω τον Γιάννη Σπανό,τον Μανώλη Ρασούλη και τον Κώστα Λειβαδά ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :-) Τιμητικό από μέρους του!
      Χαίρομαι πολύ που σου έχουν δοθεί αυτές οι ευκαιρίες!
      Είναι πραγματικά σπουδαίο να πλησιάζει κανείς τόσο κοντά ανθρώπους τέτοιου διαμετρήματος όπως του Ρασούλη, του Σπανού και τόσων άλλων. Είναι συγκινητικό τολμώ να πω. Αγγίζεις νοητά λίγη από τη λάμψη του πνεύματος τους. Εγώ δυστυχώς δεν είχα την τιμή.
      Ο Λειβαδάς -αν και πολύ νεότερος- όντως είναι αξιέπαινος ιδίως ως στιχουργός και συνθέτης κατά τη γνώμη μου.

      Διαγραφή
  5. http://apopseiskaithemata.blogspot.com/2011/10/blog-post_15.html από τη βραδιά με τους Λειβαδα και Μπάμπαλη ..αν και νεότερος από τους άλλους δύο ο Λειβαδάς πραγματικά είναι πολύ σπουδαίος άνθρωπος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Διαμαντή μου (ελπίζω να μην σε πειράζει που καμιά φορά σε αποκαλώ ακόμη έτσι, απλά μου μοιάζει πιο οικείο) !!!
      Εμπιστεύομαι την κρίση σου ανεπιφύλακτα -μετά από τόσες ουσιαστικές συζητήσεις που έχουμε κάνει-!
      Γράφει πολύ όμορφα ο Λειβαδάς! Έχω τρομερό θέμα με τον στίχο... Αν ένα τραγούδι δε με αγγίξει με το στίχο του δύσκολα το ακούω, αν και η μουσική είναι επίσης από μόνη της πολλές φορές μια αγκαλιά!
      Και η Μπάμπαλη έχει τόση συγκινητική φωνή!!!
      Σε ευχαριστώ Διαμαντή μου να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  6. Όπως θες με αποκαλείς ...μην το σκέφτεσαι καν ...:-)... γι αυτό άλλωστε στο είπα ...επειδή σε θεωρώ πλεον οικείο πρόσωπο ... :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :-) Το εκτιμώ βαθύτατα!!! Δε φαντάζεσαι πόσο! Και για εμένα ισχύει το ίδιο!!! Και όπως σου έχω ήδη πει ό,τι θες να συζητήσεις, να μοιραστείς να ξέρεις πως υπάρχει κάποιος να το ακούσει με πολύ προσοχή! Σε φιλώ!

      Διαγραφή
    2. Παρεμπιπτόντως στους "Πρωταγωνιστές" του Θεοδωράκη έχει εκπομπή με θέμα τη Χρυσή Αυγή. Λογικά θα ανέβει και στο ίντερνετ μετά την προβολή της εκπομπής. Εάν αξίζει θα σου το πω.

      Διαγραφή
  7. Λοιπόν, ανεπιφύλακτα σου προτείνω να το δεις!!! Εάν δυσκολευτείς να το βρεις πες το μου!!! Εάν δεν το ανεβάσουν σήμερα, σίγουρα θα ανέβει στις επόμενες μέρες!
    Δεν έχω λόγια.... Μου δημιούργησε πολλά συναισθήματα....
    Ακούγοντας το Μιχαλολιάκο "θαύμασα" την αναλγησία της σκέψης και την ανικανότητα ευθυκρισίας!!! Κράτησα τη φοβερή (κυριολεκτικά) φράση του: "υπερασπίζομαι τους στρατιώτες μου ακόμη και στα λάθη τους"!!!!!
    Και κάπως έτσι κανείς, με τέτοιες νοοτροπίες πάει "μπροστά", αναγνωρίζοντας και συνειδητοποιώντας τα λάθη του!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ασχολίαστο!!!
    Νομίζω από τα πιο σπουδαία κομμάτια της εκπομπής ήταν η συνέντευξη του Σαββόπουλου στην οποία, σε αντιδιαστολή με του Μιχαλολιάκου, αναδύθηκε το άρωμα της δημοκρατικής σκέψης με την ουσιαστική έννοια του όρου!! Μάλιστα είπε μια πολύ όμορφη φράση: "Ο λόγος είναι το τελευταίο οχυρό μπροστά σ' αυτή τη βαρβαρότητα"!
    Το δε κλείσιμο της εκπομπής πιστεύω θα σου αρέσει πάρα πολύ!
    Δεν στο λέω όμως.... :-) Θα συγκρατηθώ!! :-))) Στο αφήνω για έκπληξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελπίδα σε ευχαριστώ για την πρόταση ….θα την δω σίγουρα την εκπομπή …Αν και για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα επ ουδενί να αλλάξει έστω και λίγο ο αυστραλοπίθηκος ο Μιχαλολιάκος τις απόψεις του .. κάποιοι άνθρωποι με σημαία τον πατριωτισμό θεωρούν ότι μονοπωλούν και της λογικής .. δυστυχώς για εμάς αυτοί οι άνθρωποι είναι εντός του κοινοβουλίου πλέον …. Ο Σαββόπουλος ήταν ένα ηχηρό αντίπαλο δέος ..από τα πλέον κατάλληλα να μιλήσουν για δημοκρατικές αρχές και δημοκρατικές συνειδήσεις … Κάποια στιγμή θα καταλάβουν όσοι ψήφησαν χρυσή αυγή ότι έπραξαν λάθος …. Τουλάχιστον ας το ελπίσουμε …. Δεν έχω να πω κάτι παραπάνω ..άλλωστε λένε πως όταν αναφέρεσαι συχνά σε κάτι του δίνεις αξία ..πράγμα που ούτε κατά διάνοια δεν θα ήθελα για αυτή την συμμορία ναζιστο-Νεάντερνταλ ….(όταν τη βρεις στείλε μου ένα λινκ ...θα το ψάξω και εγώ :-) σε φιλώ καλό βράδυ )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γεια σου Διαμαντή μου!
    http://www.megatv.com/protagonistes/default.asp?catid=25583&subid=2&pubid=29338279
    Αυτό είναι το link για την εκπομπή!!! Έχεις δίκιο σε όσα λες!
    Δεν ξέρω εάν έχεις ρίξει ποτέ καμιά ματιά στις πολιτικές θέσεις τους... Εγώ επειδή προσπαθώ να έχω αντικειμενική άποψη όσο γίνεται το έκανα... Με σόκαραν πολλά θέματα, αλλά ένα από τα πιο θεωρώ τραγικά είναι πως κατ' αυτούς όσοι δεν είναι κατά γένος και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ Ελληνες πρέπει να τους αφαιρούνται τα πολιτικά δικαιώματα και η περιουσία!
    Ποιος άραγε θα κρίνει ποιος είναι κατά συνείδηση Έλληνας....;;;
    ΔΕ θέλω ούτε καν να αναφερθώ στις παγίδες και στα δικτατορικά χαρακτηριστικά μιας τέτοιας θέσης.... Τα συμπεράσματα δικά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίδα εγώ από τη συνέντευξη κράτησα τρία πράγματα… τα λόγια του Κούλογλου που απάντησε πολύ συγκροτημένα (πραγματικά η δημοσιογραφία είναι λειτούργημα σε τέτοια χέρια ) … Τον Πέτρο Μάρκαρη τον οποίο δεν ήξερα αλλά είπε τα πράγματα όπως είναι και ..και τρίτον το ότι ο Θεοδωράκης έκανε τον Μιχαλολιάκο (από λάθος) του να αναδειχθεί δημοκράτης ενώ απέχει τόσο από τον όρο …Αν την συνέντευξη την έκανε ο Κούλογλου τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα … (Ο Μιχαλολιάκος είναι αυτός που είναι (ένας εθνικιστικο-αερολόγος) όταν όμως του δίνεις πάτημα να απαντήσει με δημοκρατικό στοχασμό και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα τότε αντί να τον στηλιτεύεις τον κάνεις να φαίνεται ήρωας …. ) Τα λόγια του Χατζιδάκι με κάλυψαν ….. /όταν εξοικειώνεσαι με το τέρας δεν πάει να πει ότι έπαψες να το φοβάσαι ….

      Διαγραφή
    2. :-) Ήμουν βέβαιη πως θα σου άρεσε το κλείσιμο της εκπομπής!! Κ εμένα μου άρεσε πολύ!!!
      Για το Θεοδωράκη ένα έχω να πω...ήταν ίσως η πρώτη φορά που τον είδα να παίρνει άμεσα θέση! Συνήθως, σε όσες εκπομπές κάνει κρατά πολύ αποστασιοποιημένη θέση!!! :-) Που να έβλεπες δηλαδή άλλες εκπομπές του!!! :-))))

      Διαγραφή
  10. Είχα δει για την ακρίβεια και ένα αφιέρωμα στον Ρασούλη ... ούτε τότε είχε χειριστεί το θέμα όπως έπρεπε ... πάντως σαν εκπομπή είναι όντως από τις πλέον αξιόλογες της τηλεόρασης ... Ο Χατζιδάκις θα είχε βάλει τα πράγματα στη θέση του από καιρό αν ζούσε ...ότι έλεγε ήταν ουσιαστικό ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. :-) Αχ, Διαμαντή μου!! Τι να σου πω...; Κάποιες φορές θεωρώ πως η στάση του (σε ορισμένα θέματα) είναι σοφή...με την έννοια πως η δημοσιογραφία οφείλει να σε ενημερώνει χωρίς να κατευθύνει, άλλες πάλι είναι σχεδόν ρηχός.... Ωστόσο όμως του αναγνωρίζω πως τα θέματα τον περισσότερων εκπομπών του έχουν κάποια ευαισθησία και κοινωνικό ενδιαφέρον!

      Διαγραφή

Σχόλια - Σχολιανά ;)